Öka kaloriförbränningen

Att öka kaloriförbränning är rent praktiskt väldigt enkelt och det första man behöver förstå är varför kaloriförbränningen ibland ökas. Kalorier kan man överföra i ett annat ord - energi, och ju mer energi du förbrukar desto mer kalorier bränner du. Så för att öka din kaloriförbränning behöver du bara göra din kropp mer energioeffektiv. Det man kan göra för att öka kroppens energiförbrukning är bland annat att öka muskelmassan och konditionsträna. Genom att öka muskelmassan behöver kroppen mer energi för att syretillsätta musklerna, och genom att skaffa en bättre kondition kommer kroppen snabbare igång när du börjar rör på dig.

Förutom att fysiskt träna kräver hjärnan också mycket energi för att till exmepel lösa matematiska problem. Därför drar du extra energi när du löser korsord eller räknar matte. En annan sak som ofta tar mycket av vår energi är att hålla värmen. Sänker du värmen hemma tvingar du kroppen att tillvärka mer värme själv för att du ska bli varm.

Det västa tipset vi har till dig som vill öka kalori- och fettförbränningen är att småröra på dig mera. Det betyder att du bör röra dig oftare. Då tvingar du kroppen att hålla igång och att inte hamna i vila på samma sätt. Då håller kaloriförbränningen också igång på ett bättre sätt även när du inte rör dig.

Alltså. De bästa sätten att öka kaloriförbränningen på är att öka muskelmassan, få bättre kondition och att röra på sig var 20e minut. Gå gärna också i onödan. Till exempel när du ändå ska prata i telefon.

Hur många kalorier innehåller..

räkna kalorier hur många kalorier innehåller
Här förklarar vi mer om kalorier, var de finns och hur mycket kalorier olika livsmedel innehåller. Visste du till exempel att alkohol innehåller ungefär dubbla mängden kalorier än kolhydrater?

Öka din kaloriförbränning

öka din kaloriförbränning
Det finns flera sätt att öka kaloriförbränningen på. Bland annat genom att öka muskelmassan eller få en bättre kondition. Då bränns dessutom kalorier snabbare även när du är helt stilla. Här berättar vi mer.